Напълно изненадващо БНТ върна в редиците си едно от най-емблематичните си имена в историята, научи БЛИЦ. Става въпрос за легендарния журналист Сашо Йовков, който след известна пауза отново ще работи в националната телевизия. Нещо повече – ветеранът е назначен за шеф на БНТ 3.  

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден! 

Сашо си тръгна от прословутата сграда, разположена на улица „Сан Стефано“ № 29, през януари 2020 година. Тогава напускането му беше прието за огромен сюрприз. Сегашното му завръщане е още по-изненадващо и направо сензационно.

БНТ 3 е канал с предимно спортен привкус. Любопитното е обаче, че настоящият шеф на спорта в телевизията Ивайло Ангелов, който в момента бил в отпуска, остава на поста си.

Сашо Йовков е роден е на 14 април 1955 година в Ямбол. Дългогодишен спортен журналист, коментатор, репортер и водещ в БНТ, където работи в продължение на 30 години от 1990 г. до 2020 г. Кариерата му в телевизията започва като репортер в „Ефир 2“. Дълги години е редактор в продуцентско направление „Спорт“ на БНТ, а от средата на 2019 г. до 14 януари 2020 г. е директор на дирекция "Спорт" на БНТ.

Сашо Йовков три пъти се кандидатира за шеф на БНТ – последният случай бе преди около месец, когато така и не беше избран генерален директор.