Премиерът Бойко Борисов даде горещи новини за спорта у нас по време на извънредния брифинг в Министерски съвет заедно с Националния оперативен щаб начело с генерал Венцислав Мутафчийски. Министър-председателят Бойко Борисов съобщи за разхлабване на някои от наложените мерки в борбата срещу COVID-19. Част от тях се отнасят и за спорта. 

Борисов: След Гергьовден махаме КПП-тата БЛИЦ TV

От утре (4 май) всеки ще има право да практикува индивидуални спортове на открито, като препоръките за социално дистанциране остават в сила.

"Позволяваме индивидуални спортове, но не състезания. Говорим за индивидуални спортове на открито - тенис на корт, тичането по пистата на стадиона, тичането в парка - те могат да подобрят здравето", подчерта Борисов. 

"Професор Мутафчийски настоява и за плувните басейни. Професор Кантарджиев обясни, че има дезинфектанти и хлор в басейна, но трябва да има мерки в съблекалнята и този, който притежава съоръжението трябва да осигури дезинфекция", обясни още Бойко Борисов.

"След като пуснахме парковете, сега и спортовете на открито са позволени, но при определен ред, спазване на препоръките за социално дистанциране. От днес са отворени за посещение планините", продължи министър-председателят.

"Дай боже да работят, както искаме. Дай Боже доброволците, природозащитниците, самите ние да спазваме мерките. Тези мерки не са отхлабващи, те дават възможност за подобряване на психическото здраве - да излязат хората навън, да подишат въздух, да спортуват. Нито една от тези мерки не е икономическа или финансова", каза още Борисов.

Редица ограничения отпадат! Ген. Мутафчийски и министър Ананиев обявиха как БЛИЦ TV

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!