Бойко Борисов, който имаше живо включване във "Фейсбук" от село Грашево, коментира и скандала от вчера между спортния министър Радостин Василев и Илиана Раева. Както вече стана ясно, двамата все пак се помириха, заравяйки томахавките, а шефката на родната федерация по художествена гимнастика даде коментар пред БЛИЦ за случилото се.

"Те за един месец направиха всички наши грешки за цялото ни управление, даже ги надградиха. Това, което се случи вчера в спорта... Да дадеш нарочна пресконференция и да обявиш, че има страхотни нарушения, и че в гимнастиката са лакеите на мафията, това са тежки думи. Тези хора си мислят, че още са в предизборна кампания и никой не им държи сметка", коментира Борисов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Борисов: Хасковските войни на Петков ме карат да бъда много внимателен ВИДЕО

"Нещо повече, продължиха с това, че вече са говорили с вътрешния министър, след това имаше и пост на премиера, който застава зад своя министър на спорта. И вечерта кръстникът на мафията се обади и днес всичко е мир и любов, вече мафия няма, вече всичко е похарчено прозрачно, вече пак гимнастичките са нашето знаме, а левскарите в сърцето на спортния министър са поне колкото и цесекарите. Мир и любов", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Просто кръстникът на мафията се обади и им каза "я бързо се оправяйте, защото не може така да става с две големи групи фенска маса". Какъв е този упрек към нас - че сме финансирали художествената гимнастика. Да, финансирахме ги и взеха олимпийско злато, победиха Русия. Шапка до земята, не до колене. Световни шампионки станаха, зала "Арена Армеец" препълнена - 15 хиляди публика събраха. Децата бяха в екстаз, викаха и гледаха шампионките си. Това ли е грях, как не ги е срам", продължи разпалено Борисов.

"Много ми е интересно дали ще ги попитате кой кръстник, на коя мафия, снощи ги сдобри", обърна се той към репортерите.

"Аз имам отговор. Със сигурност не е от опозицията. Стои високо и дава задачи. Но днес се изненадал, че му стържат любимите хора", добави Бойко Борисов.


 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 14 януари 2022 г.