Хеликоптерът, пилотиран от руската звезда в биатлона Игор Малиновски, беше намерен oпожарен в Камчатка. Губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов съобщи черната вест. Той информира, че остатъци от изчезналата летателна машина с петкратния световния шампион по биатлон при юношите Игор Малиновски (на 25 години) са открити на около 13 километра от вулкана Узон.

"Трагедията се случи на 16 юли. За съжаление никой от екипажа на хеликоптера не е оцелял", съобщават властите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Спасителите на Камчатка откриха изгорял хеликоптер "Robinson" на 13 км южно от вулкана Узон, който изчезна от радарите преди часове. Хеликоптерът с пилот и трима пасажери е бил на частен полет, групата не е регистрирана като туристи. Вчера в района на мястото на катастрофата се наблюдаваше ниска облачност и неблагоприятно време за полети. Компетентните органи провеждат разследване и ще установят причините за излитането и обстоятелствата около катастрофата на частен хеликоптер", написа губернаторът Владимир Солодов в канала си в "Teлеграм".

Хеликоптерът "Robinson RA-07350" е бил собственост на компанията "Rise" на Владимир Малиновски - баща на биатлониста Игор Малиновски. 25-годишният световен шампион за юноши сам управлява машината.

Сутринта на 17 юли (неделя) Ми-8 на руското министерство на извънредните ситуации излетя да търси изчезналия хеликоптер със спасителен екип. Вчера те не можаха да започнат акцията поради мъгла. В издирването се включи и хеликоптер на Териториалния център по медицина на катастрофите със спасители.

Полетите с хеликоптер са любимото хоби за Игор Малиновски. Той е инструктор в лятно училище по управлението на вертолети. Звездата в биатлона е бил студент в колежа по гражданска авиация в Омск, който е завършил през април. В социалните мрежи Игор Малиновски често публикува снимки от полетите, които извършва, включително и с фаталния "Robinson".

Светът на биатлона скърби за един от най-перспективните руски състезатели.

Игор Малиновски е публикувал в социалните мрежи снимка преди фаталния полет: