Членът на Изпълкома на БФС Веселин Балевски разказа ексклузивно пред БЛИЦ за зверската катастрофа, която националният ни тим претърпя минути след пристигането си в грузинската столица Тбилиси.

По традиция при гостуване тимът се разпределя в две превозни средства като именно те сега са се ударили с висока скорост едно в друго. Има пострадали, а Тодор Неделев е приет в болница, след като линейка е пристигнала на мястото на инцидента. Неделев е стоял най-отзад в автобуса, където ударът е бил най-силен. Халфът на Ботев (Пловдив) е в стабилно състояние, но ще премине обстоен преглед. Другите национали са невредими.

Извънредно в БЛИЦ! Тежка катастрофа с националния отбор, Неделев е целият в кръв СНИМКИ

„Единият автобус е спрял, другият го е блъснал. Само Тошко Неделев е пострадал, закараха го в болница. Стъклата са счупени, наранили са го. Докторът на отбора е с него в болницата. Ще се погрижат за него“, сподели Веселин Балевски минути след ужасния инцидент.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Г-н Михаил Касабов се е свързал с посолството и мисля, че всичко ще бъде наред. Това е, което имам като информация. Ние сме в другия хотел. Ужасна и неприятна ситуация“, добави Балевски.

Президентът на БФС Борислав Михайлов не е част от делегацията, която пое към Тбилиси директно след равенството 1:1 при визитата на националите в Гибралтар.

Започнало е и разследване за причините за инцидента, а първите версии са хлъзгав път и несъобразена скорост.