Пандемията от коронавирус най-вероятно ще удари и по българския телевизионен зрител. Футболните фенове у нас може да останат без възможността да гледат едно от най-силните първенства в Европа.

Известната телевизия „Евроспорт“ иска незабавно да прекрати договора си за предаване на мачовете от Бундеслигата, твърди „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. Както е известно, повечето национални шампионати в света бях прекратени заради COVID-19.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Според информацията, американската медийна компанията „Дискавъри“, която е собственик на „Евроспорт“, иска да спре договора си с Бундеслигата още до края на тази седмица. Това пък означава, че Германската футболна лига, която управлява шампионата в страната, ще заведе дело срещу телевизията, тъй като ще претърпи неочаквани загуби в милиони евро.

През 2017 г. „Евроспорт“ купи правата за излъчване на Бундеслигата за 80 милиона евро. Оттогава е един от най-големите източници на финанси за германския футболен шампионат. През миналата година телевизията продаде част от правата си на платформата DAZN, която за 40 милион купи възможността да предава част от мачовете, които се играят в петък, неделя и понеделник, както и срещата за Суперкупата на Германия и плейофите за изпадане.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!