Бившият мениджър на Челси Аврам Грант, който е близък на Емил Велев-Кокала и през 2017 година води преговори да поеме родния гранд Левски, беше засипан с обвинения за сексуален тормоз от няколко жени в родината си Израел.

Навършващият 67 години след няколко дни специалист вече е обект на разследване след предаване по израелска телевизия, в което се чуха разкази за сексуалните му подвизи.

Грант обещавал да младите жени да използва връзките си, за да им намери работа, но в замяна те трябвало да му отвърнат със секс.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Тогава бях на 22, а той ме покани в апартамента си, за да говорим. Каза ми - Отпуснете се и се съблечете! Помислих, че се шегува, но той се доближи и ме сграбчи. Сложи ръка на бедрото ми, а след няколко секунди ме хвана за врата. Обърна главата ми и ме целуна насила. Поисках да си тръгна, но той заключи вратата и каза, че ще нощувам в апартамента му. Нямах смелост да му откажа, защото не знаех какво може да ми направи.

След това опитите му да прави секс с мен продължиха. Хвана ръката ми е я сложи на чатала си. Избягах в банята и се разплаках. В крайна сметка си легнахме в отделни спални, но на сутринта се събудих, а той стоеше с пенис над главата ми.

Каза ми да не говоря с никого за това", разказа жената.

След нея още няколко дами, работили с Грант, обявиха, че са получавали настойчиви сексуални предложения от негова страна.

Сред тях е местна спортна журналистка, на която Грант е предложил помощ в кариерното развитие.

"Започна да прави неуместни коментари за външността ми и да ме засипва със съобщения. Това продължи няколко години", разказа журналистката.