45-ият президент на САЩ и кандидат за президент на предстоящите избори Доналд Тръмп предизвика скандал и излезе с гневна публикация в създадените от неговите компании социална мрежа „Truth“. Причината са снимки, в които 77-годишният богаташ е показан с доста наедряла фигура.

Тръмп твърди, че изображенията са генерирани с изкуствен интелект (AI) и създадените благодарение на тях медийни публикация всъщност са фалшиви новини. Явно се е почувствал обиден, че на фотографиите изглежда дебел и това провокира гнева му.

„Фалшиви новини с използването на изкуствен интелект. Това се прави от безсрамни хора, но това го знаят всички. Имам снимки, на които играя гол днес и те ще покажат, че на разпространените изображения не съм аз. За съжаление в нашата държава получавате единствено фалшиви новини“, обяви Тръмп.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Оказа се, че снимките наистина са фалшиви, но намесата на изкуствен интелект е малко вероятна. Всъщност става дума с изключително некачествена работа с програмата „Фотошоп“, при която главата на Доналд Тръмп е наложена върху тялото на ексцентричния професионален състезател по голф Джон Дейли.

57-годишният Дейли е един от ветераните в професионалния голф. Американецът има няколко престижни титли, но е разпознаваем от феновете заради външния си вид. Често може да бъде видян да удря топката на игрището с цигара в уста. Облеклото му винаги е привлича внимание с крещящите си шарки и цветове. Прическата му също винаги е била доста необичайна, а в последните години Джон Дейли се отличава с дълга бяла брада.