ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Мъжът, починал след гонката с полицаи в Стара Загора късно в събота вечер, е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. 

До инцидента се стигна след преследване, при което са извършени преградителни действия от страна на органите на реда на централен булевард в града.

Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая. 

Дойде най-лошата вест след гонката с ранен полицай в Стара Загора

Дъщерята на загиналия хвърли вината върху полицейските служители. Борислава е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, като споделя, че е зверски пребит. Пенев бил със счупен череп. На разпространено във "Фейсбук" видео се вижда как служители на реда нанасят удари на бившия борец, докато е зад волана на автомобила, който е бил преследван от полицаите.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Ранен полицай след гонка в Стара Загора, гъмжи от патрулки СНИМКИ/ВИДЕО

Борислава отказала извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.

"Баща ми е брутално убит! Брутално, зверски бит, пребит е от полицаите. Тези, от които би следвало ние да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, изпитвам страх", коментира пред bTV дъщерята на загиналия борец.

"Това ли ни е държавата - от клипчета във "Фейсбук" да разбираме какво се е случило. Не получих обаждане от полицията. Аз ги потърсих и като се свързах с тях, ми казаха, че баща ми е починал на място от пътнотранспортно произшествие. Това не е пътно произшествие, а убийство!", категорична е Борислава.

ВИДЕО!