Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович явно продължава да неглижира опасността от коронавируса, въпреки че самият той беше заразен и се излекува.

Въпреки че беше обект на атаки от цял свят заради веригата Adria Tour, Ноле продължава да не носи препоръчваната от здравните власти маска. Това беше видно от снимките, които папараци му направиха по време на ваканцията му в испанския курорт Марбея.

Без маска беше не само Джокович, но и всички хора от компанията му, а видимо не спазваха и правилата за социална дистанция. Всичко това се случва в Испания, която е една от най-силно засегнатите държави в света от пандемията от COVID-19.

Winbet - победата е емоция (18+)

Мерките в страната са изключително строги. По плажовете на курортите патрулират 3000 човека, които следят за спазването на противоепидемичните мерки. Заложени са сериозни глоби за нарушителите, като санкцията за липса на маска е 100 евро.

Такава глоба реално е нищожна за финансовите възможности на Джокович, но сърбинът трябва да се замисли за негативния пример, който дава. Особено, след като организираните от него турнири в Белград и Задар доведоха до заразяването на Ноле, Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки.