Една от най-големите легенди на моторните спортове - сър Стърлинг Мос, почина на 90-годишна възраст точно на Великден в дома си в лондонския квартал Мейфеър след продължително боледуване, а жена му Сузи разкри, че планира празник. Тя иска да отпразнува с приятели живота на съпруга си, но заради пандемията от коронавирус събирането ще бъде отложено.

Сър Стърлинг Мос има големи победи с отборите от Формула 1 на Мазерати и Мерцедес в периода от 1951 до 1961 година – 212 успеха в 529 състезания. Въпреки че беше признат за един от най-великите пилоти на всички времена, той ще бъде запомнен и с това, че никога не спечели титла във Формула 1.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сега се правят планове за неговата кремация, макар и по време на пандемията от коронавирус, което означава, че ще бъде разрешено само 8-10 членове на семейството да присъстват.

"Той ще бъде изгорен и поставен в малко гърне, както беше и неговото желание. Когато дойде моментът, и гърнето с мен може да отиде до неговото и тогава можем да бъдем изхвърлени заедно. На кремацията ще имаме 8 или 10 членове на семейството. Това е всичко, което ни е позволено при дадените обстоятелства“, сподели лейди Мос пред „Дейли Мейл“.

„Би било хубаво да отида на ресторант и да изпия няколко питиета, за да отпразнувам живота му, но това ще трябва да почака. Можем да имаме голямо парти в бъдеще“, допълва Сузи Мос относно плановете ѝ да събере приятели, за да отпразнува живота на съпруга си.