Носителят на 19 трофея от Големия шлем Рафаел Надал за пореден път изрази съмненията си, че тази година сезонът в тениса ще бъде подновен. Матадора е категоричен, ще се положи максимални усилия да навлезе във форма, когато забраната за тренировки на открито бъде премахната идната седмица. Надал също така увери, че не е мислел да прекратява кариерата си.

„Не мисля, че тази пауза ще ми се отрази повече, отколкото на другите тенисисти. Последиците за мен ще бъдат същите като на моите колеги – поне при тези, които са на моите години и имат износено тяло.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ще трябва да положа огромни усилия и дисциплина, за да си върна на 100% формата. Сигурен съм, че притежавам качествата да го направя, но не съм сигурен, че ще ме видите на „Ролан Гарос“ тази година. Надявам се това да се случи, но на този етап не мога да кажа нищо. На мнение съм, че няма да играем повече тази година, дано да греша“, коментира Надал пред Lavoz de Galicia.

„Дали пандемията може да доведе до края на кариерата ми? Не, дори не мисля за това. В Испания на ден умират 800-900 души. В такива моменти „Ролан Гарос“, US Open и Уимбълдън не намират място в ума ми. Имаме други причини за притеснения. Когато е възможно, спортът ще се върне“.