ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Една от дъщерите на футболната легенда Христо Стоичков - Христина (в средата на снимката) ще представлява испанския енергиен холдинг и независим търговец „Фактор Енерджи“ в България, съобщава bTV.

Христина и нейният съдружник Емилио Росауд щепредставят българското подразделение „Фактор Енерджи България“ на 26 септември. Испанският енергиен холдинг първия търговец на електрическа енергия в Испания. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Стоичков се запознава с Емилио Расауд още като играч на ФК "Барселона", който по това време е вицепрезидент на клуба, и с когото споделя идеята си за един по-устойчив свят. Той ще бъде своеобразен посланик на проекта на българския пазар. "Неговата цел е да помогне на българските компании да растат и да осъществят енергийния преход, като по този начин стимулира местния бизнес, чрез създаване на нови работни места в страната", пише в българската страница на компанията. 

Емилио Росауд Парес, испански предприемач с над 20 години опит на енергийния пазар. Завършва „Бизнес администрация“ в Политехническия университет на Каталуния и магистратура по „Данъчно консултиране и управление“ в Юридическия факултет на ESADE. През 1999 г. основава "Фактор Енергия" с намерението да я превърне в една от алтернативите на пазара за продажба на електроенергия, природен газ и решения за енергийна ефективност за промишлени, малки и средни предприятия и пазара на жилищни имоти. Под негово ръководство компанията достига оборот от 645 милиона евро в Испания през финансовата 2021 г. и навлиза на пазарите на Мексико и Португалия, където към момента има над 160 000 клиента. 

Припомняме, че другата дъщеря на Стоичков - Михаела наскоро стана директор в Професионалната ни футболна лига.
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК