Eдна от най-известните красавици в света - легендата на алпийските ски Линдзи Вон, потъна в скръб. 37-годишната американка загуби майка си Линда. Вон информира за кончината й със съобщение в социалните мрежи. 

Майката на Линдзи Вон водеше битка с Амиотрофична латерална склероза. Заболяването засяга гръбначния мозък и води до парализа. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Моята сладка майка Линди загуби битката си с ALS. Тя почина мирно, докато я държах за ръка, точно една година след поставянето на диагнозата. Толкова съм благодарна за всеки момент, който имах с нея, но също така съм благодарна, че тя вече не страда и е в мир. Тя беше блестяща светлина, която никога няма да избледнее и завинаги ще бъда вдъхновена от нея", написа Линдзи Вон.

"Ако искате, може да направите дарение за изследване на ALS от името на майка ми. Написах следното в биографията си преди година за нея и за съжаление сега е подходящо:

"Тази книга е посветена на майка ми. Тя е моето вдъхновение не заради това, което направи за моята ски кариера, а как нейната постоянна позитивност ме оформи в човека, който съм, и най-важното - извън пистите. Във всяко премеждие, с което съм се сблъсквала, намирах перспектива и вдъхновение от нея. През многото трудности в живота й те само я направиха по-силна, по-добра и по-скромна. Този тип песъчинка е това, което ме оформи от дете; независимо дали го знаех тогава или не, сега вече го знам.
Мамо, надявам се един ден да бъда толкова корава, колкото си ти. Надявам се, че ще подхождам към всеки ден с толкова енергия и оптимизъм, колкото и ти. Надявам се, че един ден ще отгледам децата си да бъдат толкова невероятни, колкото си ти. Обичам те!", добави Вон.

My sweet mother Lindy has lost her battle with ALS. She passed away peacefully as I held her hand, exactly one year...

Публикувахте от Lindsey Vonn в Събота, 27 август 2022 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК