ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Кубрат Пулев се нахвърли грубо на българските политици в изборния ден, отправяйки тежки обвинения.

"Българските политици са нагли, те са брутално нагли. Докато народът мизерства, те си купуват и продават депутати, разменят се милиони за депутатски места, депутати се взимат под наем. Жалко е, че точно един спортист като мен се налага да го признае, но ние просто ударихме дъното“, избухна в студиото на bTV боксьорът в тежка категория, който преди година отказа да влезе в политиката.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

41-годишният Пулев беше изключително емоционален, когато стана дума за начина, по който у нас живеят възрастните хора: "Мъчно ми е, болно ми е, защото това е моята България, а тук, българските политици са обрекли на съсипия възрастните. Недопустимо е да взимат пенсии от по 300-350 лева, та България е държава от Европейския съюз. Тези хора са работили цял живот в името на страната си. Дали са си живота, работили са честно и съвестно, а за тях няма кой да се погрижи. Гледам ги, милите, в някое кафе или ресторант как се свиват и направо душата ми се къса.“

Рали България на метри от финала! Броят на пилотите се избистря...

Кубрат, който бе на косъм да създаде собствена партия, обвини българските политици в тотален егоизъм: „Всеки се бие в гърдите и говори „аз“, „аз“, но когато правиш нещо, не трябва да говориш за него. Хората ще го видят по действията ти. Яд ме е само, че много хора се обезвериха и не искат да гласуват, а когато не излизат да гласуват, те се предават.“

Има ли прилика между мръсните игри в политиката и мръсните игри в бокса?

„Човек трябва да бъде на първо място чист съм за себе си и пред съвестта си, а аз до тук виждам само лични стремежи и интереси. Народът ни не е глупав. Народът ни, за да се довери, той трябва да види нещо качествено. Макар че много пъти вече го лъгаха. Аз бях малко дете, когато наблюдавах игрите на политиците. И до днес те са същите".

Кобрата обясни и защо се разграничи от политиката, когато имаше многократно възможността да влезе в нея - "Защото, за разлика от много други, които се стремят към политиката, аз не съм изкушен от нищо. Моето изкушение би дошло единствено, ако има как да се постигне нещо в името на българския народ."

Боксьорът, донесъл изключителна слава и гордост на България по света през последното десетилетие, използва ефира на bTV, за да отправи специално послание към българите - "В България има много талантливи, стойностни хора и те заслужават да живеят добре. Не виждам защо трябва да търпим. Ние като общество трябва да бъдем силни и да докажем, че можем."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК