ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Десет години след инцидента с Михаел Шумахер състоянието на легендарния пилот остава пълна загадка. Журналистът от немския ARD Йенс Гидеон записа пет епизода, които озаглави "Историята на една икона". 

Но дори и след този мини сериал, в който бяха инвестирани много пари, усилия и време, няма да се разбере какво е актуалното състояние на легендарния пилот от Формула 1.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Разбира се, че искам да знам как е Шумахер. Но нямам право да знам. И това трябва да е ясно предварително: този подкаст не е за това", каза Гидеон в първия епизод, озаглавен „Ride into the Dark“.

Семейството на Михаел Шумахер не е публикувало никаква информация за седемкратния световен шампион след ски инцидента във френските Алпи. 

Знае се, че той е жив, никой не е виждал снимките му и само няколко близки приятели, сред които Жан Тод, могат да го посещават.

В първия епизод става дума за борбата на лекарите за живота на Шумахер.

Германският журналист прави една обиколка на пистата, на която е карал Шумахер на 29 декември 2013 г. Точно там, където става белята. 

"Чувствам се неспокоен, това е много специално място", споделя авторът на лентата, а колегата му добавя:

"Тогава е имало малко навалял сняг, точно както е в момента. Поради тънкия слой пресен сняг през нощта, камъните в каменното поле са леко скрити. Няма достатъчно сняг. Защо тогава е карал ски? Защо при тази ситуация? Нервен съм!"

Журналистът снима и в град Мерибел, най-близкото населено място до ски курорта, където Шумахер претърпя инцидента, но и там не научи много. 

"В Мерибел никой не говори за това, градът мълчи", казва Йенс Гидеон.

"Нервен съм, това е много специално място. В ден като този, в който е навалял пресен сняг, не караш на писта като тази. Защо го е направил?", чуди се авторът на сериала.

През 2021 година отново излезе документален филм за Шумахер. Лентата беше излъчена по Нетфликс. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!