ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Петима футболисти на сръбския Бачка Топола се превърнаха в герои на прибиране от тренировка. Те забелязали верижна катастрофа с 14 коли в резултат на пясъчната буря, разразила се в района.

Част от играчите се втурват да помагат на пострадалите, докато други започват да отбиват от пътя приближаващите се други превозни средства.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

“Връщахме се от тренировка, когато близо до Суботица силният вятър вдигна прашен облак, който бе толкова гъст, че ни накара да намалим скоростта. През този облак се опитахме да си проправим път до другата част на пътя, но в този момент камион се блъсна в една от колите, която се намираше по средата.

След това слязохме до канала на самия път и се отправихме към другата част, където видимостта беше по-добра и забелязахме, че приближават други коли, които си нямаха никаква представа за катастрофата. Започнахме да ги спираме, след което звъннахме на 911, пожарната и полицията“, разказва един от играчите Горан Антонич пред Mozzart Sport. 

В Сърбия определят играчите като истински герой, тъй като при намалената видимост в автомелето биха могли да се включат камиони с опасен товар или автобуси с много хора, при което да има 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК