ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест след жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов, който беше погрен днес. Исканията отново са за доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав. От днес протестът вече става национален.

В шествието в селото се включиха и фенове на футболния Ботев (Пд). Жителите отново обсадиха къщата на близнаците Валентин и Борислав, макар да се знае, че към момента тя е необитаема. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Веднага след това протестиращите отново се отправиха към магистралата, но се спряха в края на селото, защото подстъпите до аутобана са затворени от полицията, пише trafficnews. Хората винят за убийството бездействието на полицията в Пловдив и Стамболийски, а протестите доведоха до отсраняването на шефовете на дирекциите в дватa града.

Гняв и тежки закани на погребението на убития Митко, Стамболийски се стяга за... БЛИЦ TV

В цялото село през целия ден има засилено полицейско присъствие. Жителите на Цалапица коментират, че ще се борят до край за справедливост и протестите няма да спрат. Всички присъстващи искат двамата близнаци да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи, защото за тях това е съучастие в убийството.

Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов обяви, че е получил уверение от новия временен шеф на областната дирекция в Пловдив за 24-часов патрул в селото.

По-рано днес Димитър Малинов беше погребан. Близки, роднини, приятели и познати бяха на поклонението, което се проведе в 10 часа в ритуалната зала на гробищния парк в Стамболийски.

Припомняме, че полицията все още издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов.

Майката на убития Митко от Цалапица разтърси България с признание