Истински скандал се развихри в социалните мрежи навръх 42-ата годишнина от рождението на починалия на 26 януари Коби Брайънт. Звездата загина в авио катастрофа, като с него си отиде и дъщеря му Джиана, както и още няколко души, а смъртта им разтърси целия свят.

Днес фенове на звездата си спомниха с добро за превърналия се в истинска легенда Брайънт, но имаше и такива, които не пропуснаха да пропуснат тъмни моменти от миналото му като дело за изнасилване и слухове, че е имал интимна връзка с мъже.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Все още ме тревожи фактът, че забравяте, че Коби Брайънт не е по-различен от всеки друг изнасилвач. Гледате на него като на Бог, но жертвата му още страда", "Америка е страната на лудите. Само тук може да почитат умрял изнасилвач. Явно правната ни система не е добра, защото той така и не беше съден" и "Всички знаят, че е изнасилвал жени, но никой досега не беше чувал, че е изневерявал на жена си с мъже и си е чист гей", са част от коментарите, които взривиха интернет пространството и предизвикаха гнева на феновете на Брайънт.

Феминистки организации пък директно му пожелаха "да гори в ада", а часове по-късно акаунтите им в "Туитър" бяха забранени заради сериозната обществена реакция.