ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Предложение за изхвърляне на Русия и други страни, които провеждат военни действия и нарушават международното право, отправи министърът на вътрешните работи на провинция Хесе Петер Бойт. 

Той призова Международният олимпийски комитет (МОК) трябвa да измени олимпийската харта и да санкционира агресията.

Войната в Украйна започна по време на подкрепяното от Организацията на обединените нации (ООН) олимпийско примирие - само няколко дни след края на Пекин 2022 и преди началото на Параолимпиадата в китайската столица.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Олимпийското примирие, което съществува от древна Гърция, трябва да получи нов живот в наше време. Страните, които изпращат свои представители на най-големите спортни събития в света, не бива в същото време да водят агресивни военни действия", заяви Бойт по време на конференция със спортни ръководители в Германия.

Бойт добавя, че "МОК трябва да поддържа глобалната общност, да съживи ценностите на Олимпийските игри и да обединява спортния свят".

Министърът на провинция Хесе критикува МОК за това, че организацията позволи на международните спортни федерации да върнат състезатели от Русия и Беларус в големите турнири.  Решението важи и за квалификации за Париж 2024.

"В днешни времена това е напълно грешен сигнал за спортната общност", завърши той.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!