Австрийските ММА бойци Микаил Йозен и Реджеп Гюлтекин се проявиха като истински герои насред терористичния акт във Виена тази нощ. Двамата били излезли на разходка в последния ден преди затварянето на страната като мярка за спиране на разпространението на коронавируса.

При една от станциите на метрото те видели как един от терористите стреля в един полицай. Те се втурнали насред куршумите и прогонили стрелеца. След това помогнали на униформения служител да се качи на линейка. Освен това Йозен и Гюлтекин помогнали на една пенсионерка да не се озове на мястото на кървавите атентати.

„Към мястото на произшествието вървеше възрастна жена. Видяхме я и веднага ѝ попречихме да продължи напред, след което я отведохме на безопасно място“, коментира Йозен пред медиите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Той уточнява, че заедно с Реджеп първоначално помислили стрелбата като част от филмови снимки. Разбрали, че всичко се случва наистина, когато един от куршумите одраскал Гюлтекин. Те се запътили към близкото полицейско управление, за да съобщят за инцидента.

Микаил Йозен е австрийски гражданин от турски произход. В професионалните ММА битки има баланс от пет победи и три загуби. Според информацията на профила му в „Инстаграм“, той е станал шампион на Турската ММА федерация през 2015 г. Освен това работи и като персонален треньор по фитнес и бойни спортове. Реджеп Гюлтекин, който също е с турски произход, се състава в леката категория на ММА, но няма информация за състезателния му баланс в октагона.

Както е известно, през изминалата нощ на няколко места във Виена имаше стрелба от терористи. Има двама убити. Поне няколко полицаи са ранени. Съобщава се за 15 човека, настанени в болница, а някои от тях са с тежки рани. Счита се, че нападателите са поне четирима.

Още за терористичната атака във Виена - ТУК

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

next#fight#vendettaXI

A post shared by Mikail Özen (@mikail.ozn) on