Трагична вест разтърси гимнастиката и Чехия преди дни, след като стана ясно, че 23-годишната Наталия Стичова е загубила битката си за живот. Както вече стана ясно, момичето си отиде от този свят няколко дни след тежко падане от височина около 80 метра в планината Тегелберг в германската провинция Бавария.

Гимнастичката се е подхлъзнала, докато се е опитвала да си направи селфи с известния замък Нойшванщайн. Стичова е била на екскурзия заедно със своя приятел Давид и още двама познати.

Не е ясно обаче какво точно е довело до политането на гимнастичката в 80-метровата пропаст надолу. 

Близък на Стичова, пожелал анонимност, сподели пред чешки медии мъчителните моменти след инцидента: "Tя падна от около 80 метра височина. Никога oбаче няма да разберем дали се е подхлъзнала или се е отчупило парче от ръба на скалата, довело до политането й надолу".

На мястото на инцидента незабавно пристигнал медицински хеликоптер, който откарал Стичова до най-близката болница. Шест дни по-късно обаче семейството й взима тежкото решение да се изключат животоподдържащите системи, тъй като момичето било в мозъчна смърт и според лекарските прогнози нямало шанс повече да се събуди.