Известният румънски бизнесмен Корнелиу Иду, който е с огромна роля за развитието на кариерата на Симона Халеп, почина вследствие на COVID-19.

Той подкрепя финансовo Халеп в ранните й години в тениса. Самата тя винаги е признавала важността на помощта, която й е оказвал Иду. Бизнесменът подпомагал развитието й. По същия начин Иду е подкрепял и известния тенисист на двойки Хориа Текъу.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Роденият през 1950 година бизнесмен развива един от най-големите тенис клубове в Румъния – тенис клуб "Иду" в Констанца.

„Констанца е район с история в тениса. И Симона Халеп, и Хория Текъу израснаха с нас. В последните две години на Симона при девойките подсигурих всички нейни разходи, физически тренировки, тенис тренировки, суми за участия по турнири и пътувания в чужбина. Направих същото и за Хория, защото харесвам тениса и защото тези млади хора имат нужда от помощ, за да преминат тази фаза. Освен факта, че това е много скъп спорт, преходът от юноши към мъже и жени е много труден“, споделя Иду по повод помощта си в тениса.

Тенис клубът "Иду" му струва 5 милиона евро и е считан за един от най-добрите комплекси в Румъния. Иначе бизнесът на починалия бе свързан с внос и износ на железни руди, въглища и кокс от пристанището в Констанца. Богатството на Иду е оценявано на 250 милиона евро.