Семейството на шампиона по борба Микяй Наим, който участва в "Игри на волята", се свърза с БЛИЦ, за да внесе яснота по казуса със спирането на състезателните му права преди време от Антидопинговия център на България.  

"Състезателят по борба Микяй Наим не е със “спрени права” и не е хванат с допинг, след като имаше съмнение за манипулация на проба отпреди 3 години, за която се води дело. Споделената информация не отговаря на истината и е резултат от погрешно разбиране или интерпретация. Бихме искали да подчертаем, че към момента Микяй Наим продължава да бъде активен член на БФБорба, следвайки всички необходими правила и изисквания на съответната спортна федерация. При настъпване на каквито и да е промени, ще бъде предоставена официална информация по съответните канали", съобщиха от семейството на Наим.

Taлантливият борец е сребърен медалист от европейското първенство в Загреб през 2023 г. Наим също така е печелил и сребро от световното първенство до 23 години в Бидгошч 2017. Има и две втори и едно трето място от европейски първенства за юноши, както и едно сребро и два бронза от европейски първенства за кадети.