ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мощен расистки скандал избухна във Франция с церемонията по Откриването на Олимпийските игри в Париж. Причина за това стана избраната да пее на церемонията - Ая Накамура. 

Произходът й обаче нажежи настроенията сред крайнодесните депутати в страната. Накамура е живее в Париж от най-ранна детска възраст, но е родена в Мали. Това не се хареса на консервативната част от френското общество, което е очевидно загрижено, че страната в такъв важен момент ще бъде представена от родена в Африка.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Председателят на Сената (горната камара на парламента) на Франция Жерар Ларше, депутат от дясната Републиканска партия. Той критикува Накамура за лошия й френски и каза, че жаргонната й реч има отрицателно въздействие върху младите хора и че темата на нейните изпълнения не отговаря на „истинския дух на Франция“.

Прокурорът на Париж започна разследване за предполагаемо насилие на расистка основа срещу певицата. Жалба е подадена до Международната лига срещу расизма и антисемитизма, чийто върховен комитет е базиран във Франция. 

Накамура е от Бамако, столицата на Мали. Родителите й са от видна каста на африкански певци, така че дори в историческата си родина те са имали привилегировано положение в обществото.

Ая е най-голямото от пет деца. И именно в нея майка й, малийска поетеса, и баща й, който пеещ в кабаре, видяха надежда за продължаване на традициите на семейството.