Грозна проява на расизъм вбеси света и доведе до множество гневни коментари в социалните мрежи, след като се появи и видео от инцидента.

Тъмнокож състезател по американски футбол на гимназия в град Молин (щат Илиноис) е бил заставен да позира за снимка под висящи над него обелки от банани. Той е бил заплашен, че краката му ще бъдат счупени, ако не изпълни нареждането.

След сериозния отзвук е проведено разследване. Оказало се, че извършителите са съотборници на младежа и дори част от тях са тъмнокожи.

Името на жертвата на расизма не се разкрива, но най-изненадващо той призова неговите мъчители да не бъдат наказвани.

„Оценявам, че толкова хора се възмутиха и ме подкрепиха. С мен всичко е наред. Разбирам, че всички искат да получа справедливост за понесения тормоз, но отправям молба да бъдат прекратени коментарите за случилото се. Харесва ми да бъда част от отбора. Момчета са добри. Говорих с тях и споделих как съм се почувствал. Те ми се извиниха. Затова моля да не бъдат обвинявани и заплашвани. Просто искам да продължа да играя футбол. Желанието ми е да се отнасяте към мен като с човек, а не като с жертва“, заяви тъмнокожият ученик.