Тежък инцидент с Даниел Капсъзов станал на 3 октомври, в неделя, около 11 часа, на 55-и км на пътя Букурещ-Гюргево. Това пише на сайта bmm.bike.

57-годишният президент на Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria и председател на УС на Сдружение с нестопанска цел "Синовете на вдовицата - България" е бил ударен от румънски шофьор. От началото на 2019 г. до ноември 2020 г. е вицепрезидент на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По думите на очевидци на катастрофата водачът на автомобила - 75-годишен мъж, се е изтеглил в дясното платно. Движещите се зад него мотоциклетисти предприели това за знак, че им дава път.

Румънският шофьор обаче предприел маневрата, за да заходи, да направи обратен завой и да се включи в движението в другата посока и точно тогава изключително силно ударил българския мотоциклетист.

Моторът бил буквано разпилян, а колата изхвърчала в канавката. Бързо са дошли екипи на пожарната от Гюргево и Спешна помощ. Колата била разрязана, за да извадят заклещения вътре шофьор, обясни източникът.

И румънецът, и българинът са откарани в болницата в Гюргево. По-късно Даниел Капсъзов е закаран в болница в Букурещ, където му е направена операция на десния глезен.

Операцията била успешна, нощта му е минала спокойно, по думите на негови приятели. До дни Капсъзов ще бъде транспортиран в България.



Снимка: Giurgiu Veanul