Прочутият състезател по борба Стоян Ненчев по прякор Цеко, е издъхнал тази нощ. 

Той е сред именитите ни състезатели в миналото, многократен победител в престижни състезания. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Световен шампион е през 1985 на Световното за младежи, през 1988 печели бронзов медал на Европейско първенство, а през 1990 сребърен медал отново на Световно.

Името му е свързано и със силовата групировка "Клуб 777" в Пловдив.

През 1998 г. Цеко е прострелян в заведение на Гребната база в града и оцелява по чудо. 

За бившата ”седмица” Стоян Ненчев – Цеко всички казваха, че днес живее втори живот. Това е заради фаталната стрелба в средата на май 1998 г. в бар „Домби” на Гребната база. Тогава бившето ченге Георги Тодоров – Шилето изстреля няколко куршума по него. По чудо Цеко оцеля, въпреки че беше сериозно ранен. Загина обаче бодигардът Николай Марински - Кальо. Стрелецът се кри близо три години. Накрая се предаде сам и беше оправдан за пукотевицата, тъй като била при самозащита. Отнесе обаче условна присъда за незаконно притежание на 8 патрона.

След разпадането на охранителната фирма „Клуб 777” Цеко бързо се ориентира към охранителите от СИК. Неговите предишни авери в „седмиците” Георги Калапатиров - Италианеца и Петър Петров - Патерицата, минават под крилото на конкуренцията от ВИС. За две години обаче и двамата са покосени от куршуми - Жоро Италианеца през април 1996 г., а Пешо Патерицата - през март 1998 г.

Самият Стоян Ненчев - Цеко също става обект на атентат в тъмните времена на криминалния преход. През януари 1996 г. в апартамента му в “Кючук Париж” избухва бомба. По това време обаче там няма никой и остават само материалните поражения. Вероятно адската машина е била за сплашване на якия застраховател. Джипът му „Мерцедес” също става обект на бомбена атака.

Тогава и Цеко решава да мине в сянка и да не се набива на очи. Сменя охранителния бизнес с туристическия и вдига хотел на Пампорово. Преди 15 години името на бореца отново се появи в полицейските сводки.

Тогава пловдивската група на Цеко се спречка със смолянската групировка на Халвите в хотел „Мургавец” в родопския курорт. В мелето участваха над 50 души и само бързата реакция на полицията и БОП предотврати по-сериозни последствия от прекия сблъсък между двете конкуриращи се групировки. Тогава се заговори, че разприте между тайфите от Пловдив и Смолян са заради контрола върху жриците на любовта и хотелските бази в Пампорово.

В хотел "Мургавец" конкурентите трябвало да изгладят противоречията си в бизнеса, нещата обаче загрубели. При полицейската акция бяха задържани десетки от участниците, като при обиските от тях бяха иззети 6 бойни пистолета, други 3 газови, единият от които преработен в боен, множество ножове, боксове, телескопични палки и наркотични вещества. Самият Цеко обаче не беше сред задържаните.

През последните години Стоян Ненчев демонстрира своите пристрастия към спорта, особено към силовите му разновидности. Вероятно затова той можеше да бъде засечен „на първия ред” на различни турнири с ММА боеве.

Цеко можеше да бъде видян и на мачовете на пловдивския Ботев, особено когато жълто-черните са домакини на своя стадион. Изявяваше се и като треньор по свободна борба в Локомотив - Пловдив.