Футболната звезда Кристиано Роналдо може да бъде принуден да се яви в съда по обвинение в изнасилване. Това ще стане, ако жертвата му успее чрез психологически тест да докаже, че не е била в най-доброто си ментално състояние, когато се и съгласила приела 375 000 долара през 2010 г. и не е разбирала напълно условията по сключеното споразумение.

Тогава срещу получената сума бившата учителка се съгласява да не разпространява за случилото се година по-рано в хотелска стая в Лас Вегас. Става дума за известния вече случай с Катран Майорга, която сега е завела нов граждански иск за допълнителни 200 000 долара като компенсация за случилото се през 2009 г.

Американските адвокати на Кристиано Роналдо твърдят, че Майорга е била в достатъчно добро състояние, за да се уреди случая още в миналото. Съдия в американската столица на хазарта обаче отхвърли техните доводи и назначи период за провеждане на делото. Случаят ще се гледа през декември.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Юристите на двете страни имат срок до 30 ноември да представят своите доказателства. Тогава съдията ще прецени дали самият Кристиано Роналдо няма да се наложи да се яви на делото и да даде показания.

Това е ново развитие на случая, който придоби популярност през 2019 г. Тогава футболната звезда не беше признат за виновен, а дори не му се наложи да дава показания пред съда.