Бившият бразилски национал Даниел Алвес излиза от затвора в Барселона, където прекара почти 14 месеца по обвинение за изнасилване на млада жена в нощен клуб.

Звездата успя да събере 1 милион евро, необходими за гаранцията му. Съдът в Барселона се съгласи с временното му освобождаване.

Алвес е искал от съда временно освобождаване от месеци, но то винаги е било отхвърляно, като се твърди, че има висок риск от бягство. Като се има предвид, че Бразилия няма договор за екстрадиция с Испания, Министерството на правосъдието многократно решава да го остави в затвора.

Нещата обаче се промениха миналата сряда, когато съдът в Барселона се съгласи да го освободи временно под гаранция от 1 милион евро. Алвес имаше известни затруднения с осигуряването на сумата, като преди дни се появиха информации, че семейството на Неймар ще му помогне. В крайна сметка днес бившият бразилски национал е успял да депозира въпросния милион, който му позволява отново да бъде на свобода. 

Засега няма информация откъде Алвес е взел парите. 40-годишният бразилец очаква да му бъдат върнати 9,2 милиона евро от данъчните власти в Испания по друго дело, което той спечели преди време.