Попълнете търсена ключова дума или фраза

Изненадващо разкритие за топ украински таен агент на Русия

https://blitz.bg/sport/ekskluzivno/iznenadvashcho-razkritie-za-top-ukrainski-taen-agent-na-rusiya_494418.html Blitz.bg/Sport

Той беше герой и олицетворение на нашия патриотизъм, разочарова и за някакви пари остана там

1 от 1

Бившият украински национал и помощник-треньор на руския гранд Зенит Анатолий Тимошчук е разменил съобщения с известния футболен агент Александър Панков още в началото на руската инвазия в Украйна. Той предизвика огромна ярост у сънародниците си в разгара на войната с Русия заради факта, че си мълчи и е не се е върнал в родината си. След стана ясно от документи, че работи за руските тайни служби ФСБ (Федерална служба за безопасност).

Тимошчук продължава да не обелва и дума за военните престъпления на страната, в която продължава да печели пари. Именно заради това бившият футболист е постоянно критикуван, а шокиран от действията на Тимошчук е и известния агент Александър Панков. В интервю за Fanday мениджърът разказа как си е кореспондирал с бившия украински национал в първия ден на война.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Винаги съм се отнасял добре към Тимошчук до този момент. На 24 февруари писах на него и на Воронин. Андрей веднага отговори, че отива в клуба, за да развали договора си, а на 25-ти лети със семейството си за Германия. Написах следното на Тимошчук: "Толя, здравей. Какви са плановете ти, когато смяташ да се измъкнеш и да видиш как са роднините ти в Украйна? Той ми отговори: "Всичко е наред с близките ми. Още не знам кога ще си тръгна." Вече не му писах, вече няма смисъл. Всичко стана ясно. Позицията му разочарова много украинци. Той беше герой и олицетворение на нашия патриотизъм. И, мамка му, за някакви пари, които просто има, 20 или 30 милиона долара, той остана да работи за тези шибани състезания. Не го разбирам. Тези пари щяха да му стигнат до края на живота му, до края на живота на децата и внуците му!", сподели Александър Панков.

Междувременно бащата на Тимошчук защитава Украйна в редиците на войската. За разлика от сина си, Александър е в Луцк и защитава родната си земя от руснаците.

Още по темата