Известни фигури в българския футбол попаднаха в трудна ситуация заради войната между Русия и Украйна. Както е известно, рано тази сутрин руската армия започна пълномащабна военна акция срещу своята съседка, след като военни колони нахлуха на територията на обявилите независимост Донецка и Луганска народни републики. Ракетни удари бяха нанесени и редица обекти на украински територия, които са предимно с военно предназначение.

Тази сутрин украинският парламент гласува за въвеждането на извънредно положение в страната. В резултат на това местната футболна лига обяви прекратяването на националния шампионат за поне 30 дни. Утре първенството трябваше да бъде рестартирано след зимната пауза, но това сега се отлага с времето. Лидер в класирането е Шахтьор (Донецк) с 47 точки, на две пред Динамо (Киев). Трети е Днепър-1 с 40 т.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Българския специалист Веселин Бранимиров използва профила си в социалните мрежи, за да сподели желанието си да се прибере в България, но няма идея как това може да се случи. В момента 46-годишният бивш национал е помощник-треньор на Зоря (Луганск).

„Към всички мои приятели, които ми пишат и се интересуват как съм заради създалата се обстановка в Украйна. Добре съм, търся начин да се прибера в България, но нямам никаква идея как да стане това. Трябва ми да стигна до румънската или молдовската граници. Сега съм в Запорожие искам да се придвижа поне до Одеса!”, написа Бранимиров в социалните мрежи.

Както е известно, през тази зима халфът Борислав Цонев премина от Левски в Черноморец (Одеса), а след това „сините“ пратиха в същия тим и нападателя Мартин Петков. Цонев е част от представителния тим на България, а Петков е младежки национал.

Военното положение, въведено в Украйна, поставя под съмнение и провеждането на плейофа за Мондиал 2022 срещу Шотландия, които трябва да се играе на 24 март в Глазгоу.