Турският футболен национал Керем Актюркоглу публикува пост в социалната мрежа Х, който само за няколко часа бе прегледан от над 10 милиона души. Харесванията са над 160 000, коментарите – 50 000, а споделянията – 33 000.

Навършващият 26 години на 21 октомври футболист на Бенфика взе отношения по гореща политическа сцена. Керем коментира израелска атака в Палестина срещу училище, превърнато в приют.   

Постът на Актюркоглу:

„Наясно съм, че това е въпрос, към който всички казват, че трябва да се подхожда с повишено внимание. Но това, което чувам, е ужасно Отчаяният писък на един народ; клането на мъртви деца и цивилни. Понякога в домовете им, понякога в места за поклонение, понякога в болници, където чакат помощ... Много неща може да са се случили между Израел и Палестина през цялата история, но това, което виждам сега, е, че една нация е на път да бъде унищожена. Знам това, но не мога за помогна. Как е възможно да продължим живота си, сякаш всичко е наред пред този ужас? Клането трябва да спре, децата трябва да са щастливи“...