Най-популярното офроуд състезание в света Рали Дакар завърши със страшна трагедия. Организаторите съобщиха, че на 234-ия километър се е получила зловеща катастрофа между автомобил и камион, която е довела до смъртта на 20-годишния френски шофьор на колата на PH Sport - Кентен Лавале.

Лавале е починал на място, а вторият пътник в превозното средство Максим Фрере от Белгия е бил транспортиран до болница в Джеда. Той е в съзнание и помага за разследването на трагичния инцидент. Лавале е бил главен механик на автомобил Пежо 205 Турбо 16 от от ретро класа на отбора PH Sport.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тазгодишното издание на Рали Дакар, което се проведе в Саудитска Арабия, беше белязано от други инциденти, които изправиха косите на зрителите. Първо останаха съмнение за атентат при взрива на колата на френски състезатели, при който беше ранен Филип Бутрон – президент на френския футболен клуб Орлеан.

При друга ситуация от състезанието автомобилистът Жиниел де Вийер (ЮАР) прегази моториста Сезар Зумаран (Чили). Организаторите наказаха Де Вийер само с добавянето на 5 минути към времето му.

Насер Ал-Атия (Катар, Toyota Gazoo) спечели четвъртата си титла от Рали Дакар, след като водеше през цялото време на 14-дневното офроуд предизвикателство. Сам Съндърланд (Великобритания, GasGas) пък спечели при мотоциклетите.