Установени са вандалите, които изпочупиха спортната зала на ЦСКА на "4-ти километър" в София. Това съобщи Недко Костадинов от федерацията по спортна акробатика.

Повече от 100 младежи и деца в понеделник сутрин намират мястото си за тренировки с потрошени прозорци и камъни по цялата настилка.

"След вътрешно разследване установихме, че младежи, които в събота са били в комплекса, са счупили всички стъкла с камъни. Става въпрос за непълнолетни лица", обясни пред NOVA Недко Костадинов.

"Предстои да се свържем с родителите им, знаем имената на вандалите", добави той.

Костадинов посочи, че на спортистите за пореден път им се налага вместо да се подготвят за състезания, да правят ремонт на съоръжението.

От „Сердика - спортни имоти”, които са собственици на залата, остро осъдиха вандалския акт. Поясниха, че в максимално кратки срокове ще предприемат мерки за възстановяване на щетите.

Председателят на Обединени спортни клубове ЦСКА Георги Калчев призова органите да вземат мерки. 

"Вчера трениращите акробатика се връщат от състезание и заварват поредната трагедия. За пети-шести път в тази зала биват разбивани прозорци, имаше пожар, имаше един погром, в който влизаха и трошаха наред. Не е много ясно защо, няма какво да се открадне", обясни  Калчев пред БНТ.

"От десетилетия очакваме някаква промяна. Ние на практика сме поставени в извънредни и ненормални условия", посочи Калчев.