През годините футболистите са използвали различни извинения за своите закъснения за тренировка, но аржентинецът Гийермо Марино направо бие всички останали. Преди години той обяснил, че се появил по-късно на занимание на Универсидад де Чили, тъй като бил отвлечен от извънземни. Това става по времето, когато начело на тима е Хорхе Сампаоли, придобил популярност с работата си като селекционер на чилийския национален отбор. За интересната случка разказа друг бивш играч на отбора Густаво Лоренсети.

„Гийермо каза, че е закъснял за една от тренировките на отбора, защото бил похитен от извънземни. Обясни как се е случило всичко и как се е чувствал. Вероятно има хора, които нямат проблем да кажат, че са били отвлечени от инопланетяни и след два дни са били върнати. Гийермо не е от тях. Той е много праволинеен. Всички, които го познават, ще потвърдят думите ми“, заяви Лоренсети пред „Lado B“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Марино каза как внезапно се е загубил и е бил похитен. Обясни как са му взели душата, за да я анализират, а през цялото време са следили за здравните му показатели. Честно да си призная, аз вярвам в извънземни. Неговото обяснение беше толкова достоверно, че аз му повярвах. Вероятно е по-добре да се потърси неговото обяснение, но във всички случаи аз съм сигурен, че е бил отвлечен“, допълни 35-годишният аржентинец.

„Не знам дали Гийермо е дал същото обяснение на Сампаоли. Двамата имаха доста дълъг разговор. Доколкото познавам Марино, той е убедил и треньора в отвличането си. Тази история си заслужава да бъде показана по телевизия „Дискавъри“, допълни халфът, който в момента играе в елитния чилийски Депортес Икике.

Гийермо Марино играе за Универсидад де Чили в периода 2010-13. Преди това е носил екипа на Бока Хуниорс, Нюелс Олд Бойс и мексиканския Тигрес. През 2014 г. преминава в Бока Унидос, а година по-късно приключва кариерата си в Атлетико де Рафаела.