Гимнастичката Катрин Тасева омъжила своя близка приятелка на 12 септември – датата, която двамата с бореца Николай Щерев планирали за своята сватба.

„На тази дата трябваше аз да съм булка, а се случи съвсем различно“, призна грацията ни в тв интервю.

Както е ясно, годеникът й Ники Щерев почина на 15 юли след усложнения от коронавирус, но двамата се разделиха преди това.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Ние се разделихме още в началото на март, преди въобще да се случи всичко това с коронавирус, а по нашите си лични причини. Въпреки това продължихме много да се обичаме. Той беше много важна част от моя живот, все пак бяхме сгодени. Много ми помогна да се изградя като личност, да се науча какво е да живееш с мъж. Беше много грижовен човек. Раздаваше се за всеки. Беше истински мъжкар с голяма душа“, сподели Катрин. Тя допълни, че преди време дори планирали заедно да отидат на олимпиадата в Токио, макар Щерев да се отказа от борбата.

„От една страна е добре, че отмениха олимпиадата, за да може по-добре да се подготвим след това принудително прекъсване. От друга обаче отложи с една година пенсионирането ми“, заяви Тасева.

Тя е доволна, че остана в спорта, за да може догодина да участва и на европейското първенство, което ще се проведе във Варна и се надява да е пред публика.

„В изминалите няколко състезания от вътрешния календар играхме без публика и осъзнах колко много означава тя за нас. Изключително скучно е без нея“, допълни гимнастичката.

Тя сподели още, че е чула за първи път за COVID-19 още в началото на годината от свой познат, който се завърнал от Китай. „Тогава си казах, какво толкова – някакъв вирус. И въобще не подозирах до какво ще доведе цялото човечество“.

Тасева разкри, че от тежките моменти след смъртта на Николай и контузията, която е имала, я е измъкнала треньорката й Бранимира Маркова. „Не ме съжаляваше или да ме пести, хвърляше ме в тренировките, за да ме извади от лошите мисли“, разказа Катрин.