Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко не е съгласен с позицията на украинските власти, които да приемат президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в Киев.

Президентите на Полша, Латвия, Литва и Естония бяха на официално посещение в столицата на Украйна, а заедно с тях трябваше да дойде и германският държавен глава, но украинските власти не го приеха. Причината са тесните политически връзки с Русия и блокадата от Германия на строги санкции срещу страната-агресор.

Според местните медии украинския президент Владимир Зеленски е настоял Франк-Валтер Щайнмайер да не пристига в Киев. Бившият боксьор, световен шампион в тежка категория Владимир Кличко обаче не е съгласен с тази позиция на украинското правителство и открито разкритикува решението във "Фейсбук".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Вярно е, че в миналото германският президент направи много грешки в политиката с Русия, които причиниха огромни щети в Украйна. За това президентът се извини и призна грешките си. Вярвам, че ние, като Украйна, спешно трябва да продължим да изграждаме мостове с Германия. По време на посещението ми в Берлин, където успях да разговарям с всички важни германски политици, стана ясно, че срещите лице в лице винаги са полезни. Германия е партньор номер едно на Украйна за финансова помощ, предоставя хуманитарна помощ, помага масово на бежанци и изпраща все повече и повече оръжия, въпреки че имаме нужда от повече. Сега е много важно Украйна, заедно с Германия и целия Европейски съюз, да имат ясен общ фронт срещу руската инвазия. Надявам се визитата на президента в Киев да бъде само отложена, това може да стане през следващите седмици“, написа Владимир Кличко, който от началото на войната беше в Киев с брат си Виталий, който е кмет на столицата. Наскоро боксьорът напусна Украйна за преговори с германски политици.