Боксьорът Кубрат Пулев така и не даде категоричен отговор дали ще влезе в политиката по предложение на председателя на КОД – Петър Москов. Двамата проведоха среща днес.

Пулев заяви, че трябва да вземе решението до вторник и че са му необходими няколко дни, защото в действията си се ръководи от принципи и иска да е абсолютно сигурен, че ако се захване с политика, ще бъде коректен.

Москов към Пулев: Шампионе, ако си готов, да се качваме на ринга! 

"Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера. Смятам, че това е правилно, и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не да има шуробаджанащина. Това е моят стил на работа – екипна работа, която истински да е полезна за обществото и хората. Истински, с нова енергия. Аз го виждам като нов вид политика", коментира Пулев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Попитан дали не се опасява, че името му ще бъде използвано за привличане на избиратели, боксьорът категорично заяви, че не може да бъде манипулиран или разиграван и ако усети, че се правят опити за нещо подобно, ще се откаже.

Москов от своя страна обеща да изчака решението на Пулев: „Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, гаранта, лицето на това обединение. Защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името си и с честността си и с действията си пред всички българи и може би пред голяма част от света".

По-малко от час преди това двамата отново застанаха пред журналисти, за да обявят, че започват преговори за евентуалното присъединяване на боксьора към формацията на бившия здравен министър.

И двамата направиха сравнение между боксовия ринг и политиката и обявиха, че разговорът между тях е за принципи и за бъдещето на страната.

 

Влиза ли в политиката Кубрат Пулев?

Влиза ли в политиката Кубрат Пулев?

Публикувахте от Novini.bg в Неделя, 23 май 2021 г.