Българската звезда на световния професионален бокс Кубрат Пулев гостува в предаването „Събуди се“ по Нова Телевизия, където говори за анонсирания си преди месеци политически проект. Кобрата засегна и темата за бъдещето си в спорта и какво да очакват феновете от него.

„Политическата кризата в България се задълбочи, но това в парламента дори не бих го нарекъл политика. То са обиди, то е подигравка с институцията „Народно събрание“, подигравка с народа“, категоричен е Пулев.

„Аз бих помогнал с много, но за момента нямам някакви крайни политически амбиции. За мен е важно да се постигнат резултати и да има ефект. Ако видя, че народът има желание, бих влязъл в политиката. За мен България е по-високо от всичко. Готов съм да жертвам себе си, защото това е жертва на кариерата ми. Направил съм много и съм постигнал много“, допълни боксьорът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Не съм го решил окончателно на този етап. Със сигурност може да стане някой ден. Сега много политици, на които народът възлагаше надежди, реално нищо не правят. Още не съм регистрирал своята партия. Много малко вероятно е да бъда част от друга партия, тъй като в момента нито една не предлага визия, която да съвпада с моите възгледи. Сега на предел план е популизма, рекламата на партиите, а на последен план е интересът на народа“, анализира Кубрат.

„Доста са партиите, с които съм разговарял. Винаги съм бил любознателен и съм ги разпитвал за различни неща. Опитвал съм да повлияя върху тях в определени случаи. Имаше период, в който ГЕРБ ми бяха по-симпатични от останалите. От няколко години те нямат устрема от началото и който трябваше да продължи правилната политика в интерес на България“, разкри Кобрата.

„Когато съдбата на страната е кантара, трябва да се забравят личните амбиции и интереси и да се търси постигането на интереса на народа. Дори Има такъв народ не прави това, което се очакваше от него.“

„Моите адмирации за това, което постигнат българските спортисти на олимпийските игри. Да, някой ще кажат, че каратето е нов спорт на Олимпиада и няма много конкуренция, но имаме злато. Фактите са факти и ние имаме олимпийски шампиони. Голям успех за България. Боксът е един най-старите спортове. Браво и за гимнастичките. Радвам се, че българите го оценяват. Шапки им свалят. Много голям успех в този момент на трудности. Това е едно начало за подкрепа на българския дух“, коментира 40-годишният боец.

„За момента бъдещето ми е на боксовия ринг, тъй като има още малко да дам на феновете. Чакам да мине една контузия на рамото, която вече отшумява. През ноември най-вероятно ще направим мач в САЩ“, завърши Курат Пулев