Най-успешният спортист в историята на съвременните олимпийски игри Майкъл Фелпс е в депресия, а съпругата му Никол се притеснява, че той може да посегне на живота си. Психическото състояние на 35-годишния бивш плувец се е влошило покрай пандемията от коронавирус.

„След като стана трагедията с Коби Брайънт и съпругата му Ванеса го загуби, аз погледнах към Майкъл и помислих: „Как да ти помогна? Не знам какво ще правя, ако те загубя.“ Майкъл е отличен съпруг и баща. Първоначално мислех, че мога да му помогна относно психическото му състояние и да го отдалеча от мислите за самоубийство. Смятах, че мога да му бъда като терапевт и да правя всичко, което е необходимо. След това разбрах, че не мога да поема отговорност за чувствата на друг човек“, обясни Никол пред американското издание „Today“.

„Синовете ни искат да са до него. Особено, когато е в тежък момент, те се опитват да го разведрят. Особенно Бумър, който е най-големият. Аз обаче му казвам: „Бумс, татко е в труден период и трябва да бъде оставен насаме. Трябва синовете ни да разберат, че не носят вина за състоянието на баща си“, допълни Никол Фелпс.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Само преди месец самият Майкъл Фелпс пред същото издание призна, че собственото ми психическо състояние са отразява на съпругата му и тримата им синове.

Никол и Майкъл Фелпс се венчаха през 2016 г. Имат трима синове – Бумър (4 г.), Бекет (2 г.) и Маверик (16 месеца).

Фелпс, който е един от най-великите спортисти, е рекордьор по спечелени златни олимпийски медали – 23. Има и три сребърни и две бронзови отличия от Олимпиади. На световни първенства е завоювал 26 златни, шест сребърни и един бронзов медали.