ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бивш футболист от академията на Арсенал е напълно парализиран и се нуждае от 24-часови грижи в инвалидна количка след консумация на напитка. 

23-годишният Даниел Кейн, който е дипломиран електротехник, се e намирал в чудесна форма, но едно вечерно излизане се оказва фатално.

На 9 юни 2020 г. приятелите му забелязват, че той е с променен цвят на лицето и е неконтактен. Незабавно викат линейка и опитват да го реанимират до пристигането на парамедиците. Смята се, че в питието му може да е сипано вещество, което е причинило сърдечен арест.

След борба за живота му, продължила 24 минути, сърдечният ритъм на Кейн е възстановен. Мозъкът и гръбначният му мозък обаче са лишени от кислород твърде дълго.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Веднага отидохме в болницата заедно с баща му и сестра му. Рано сутринта опитаха да ни подготвят, че той няма да се събуди, но аз настоях да не се отказват. Няма как да приема, че ще си отиде просто така", споделя майка му Трейси Кейн.


Лекарите обясняват на семейството, че дори и да излезе от комата, Даниел ще остане във вегетативно състояние. След 25 дни обаче футболистът се събужда и постепенно възвръща когнитивните си функции, което е определено като чудо.

Вече две и половина години той е у дома, но се нуждае от денонощни грижи, поети изцяло от майка му. 

След като напуска академията на Арсенал, Кейн носи екипите на нискоразредни отбори в Англия. Освен това е квалифициран електроинженер и е работил по значими глобални и локални проекти, включително за "Гугъл" в Германия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК