Шампионка по спортни бални танци почина от мистериозна болест в Русия. Лекарите предполагат, че 17-годишното момиче е имало някакво рядко, генетично заболяване, което е унищожило нервната система.  Виктория Курепина се разболяла внезапно през февруари 2019 година. Това станало след края на шампионат в Тверска област, на което заедно с партньора си станала първа. Ден по-късно усетила, че й става лошо. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За малко повече от месец спортистката се променила, отслабнала, оплаквала се от лош сън, кашлица, болка в мускулите, нарушена координация. 

Постепенно започнала да поддържа висока температура, престанала да ходи, да се храни, да разговаря. Лекарите просто вдигали ръце, правили различни изследвания, но така и не могли да установят точната диагноза.  Много от тях дори смятали, че Виктория има психологични проблеми или пък страда от шизофрения. 

През пролетта на 2020 година тя трябвало да лети за Германия, където обещали да й помогнат. Парите за лечението събрала в социалните мрежи. Но заради пандемията границите се оказали затворени и така и не се стигнало до възстановяване. Виктория издъхнала на 6 юли, без никой да даде обяснение от какво е била болна.