Истински ад в небето преживяха играчите на хърватския клуб по водна топка Юг Адриатик. На път за Белград в мач от Балканската регионална лига самолетът им е ударен от светкавица по време на полета. Започна всеобща паника.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

„Много път пъти през живота си съм летял със самолет, но никога не бях виждал подобно нещо. Хората масово започнаха да повръщат, да плачат и да крещят. Най-ужасяващото беше, че голяма част от тях поискаха да скочат от самолета по време на полета“, обяви спортният директор на клуба Огниен Кържич пред „Дубровник Нет“.

С това обаче не приключа драмата по време на въздушния рейс до Белград. Над територията на Черна гора самолетът навлиза в буря, което принуждава екипажа да отложи кацането.

„Пилотът обяви, че трудно контролира ситуацията и започна да се снижава за кацане. Когато тъкмо докосвахме пистата и отново се издигнахме нагоре. Започнахме да кръжим над летището, но през цялото време бурята блъскаше ужасно самолета. Тогава ни удари и светкавица. След преживяния кошмар в небето, най-сетне кацнахме със закъснение от час и половина“, допълни Кържич.