ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендата на алпийските ски Аксел Лунд Свиндал разкри, че е диагностициран с рак на тестисите и е претърпял операция в родината си Норвегия. 39-годишната звезда е двукратен олимпийски шампион.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Последните няколко седмици бяха различни. Но мога да кажа, че бяха само седмици, а не месеци, благодарение на страхотната лекарска помощ, малко късмет и добро решение. Много съм благодарен на здравната система в Норвегия. Благодаря! Но първоначалното решение беше добро и искам да поговоря малко за него.

Усетих промяна в тялото си. Не бях сигурен каква е причината или дали изобщо имаше нещо нередно. Но реших да се прегледам. Отидох на доктор и бях бързо изпратен в болница, където опасенията на лекаря се потвърдиха - рак на тестисите.

Тестове, скенери и операция се случиха много бързо. Още след първата седмица знаех, че всички прогнози бяха много позитивни. 

И всичко благодарение на първото ми решение да отида на доктор веднага щом разбрах, че има някакъв проблем.

Знаете ли, че ракът на тестисите е най-честият тип рак за мъже под 50-годишна възраст? И че не е рядък случай при пациенти на 20-годишна възраст? Аз не знаех, но вече разбрах. Мъжете трябва да се интересуват и да говорят за тези здравословни проблеми и да правят добри решения като мен възможно в най-ранен етап", написа Свиндал в социалните мрежи.

39-годишният скиор спечели златен медал в супергигантския слалом на Игрите във Ванкувър през 2010 година и в спускането осем години по късно Пьончан. Свиндал има и пет златни медала от световни първенства.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК