Футболният съдия Ивайло Стоянов има решаваща намеса при спасяването на турски международен шофьор днес на входа на Кресненското дефиле. 
 
Реферът се прибирал от Дания след мача от Лига Европа между местния Брьондби и Лион, спечелен от французите с 3:1. Стоянов беше четвърти съдия в бригадата на Георги Кабаков.
 
На прибиране с колата си към родния си Петрич, точно преди влизането в Кресна около жп спирка "Пейо Яворов" съдията е изпреварен от каращ с висока скорост турски ТИР. 
В последващия завой турският международен шофьор губи контрол върху управлението на тежкия автомобил и пада в крайпътната канавка. 

Елитният футболен съдия веднага отбива, както и минибус, каращ пред него. Двамата спират движението, заставайки на шосето, а след това с помощта и на други хора вадят от кабината на камиона изпадналия в шок шофьор на турския камион. 

"Беше като на филм! Най-важното е, че няма жертви и пострадали, единствено материални щети. Шофьорът беше наистина в шок, когато го извадихме от кабината!", разказа пред БТА Ивайло Стоянов.
 
"Наистина се уплаших, защото такава голяма машина пред мен изглеждаше неконтролируема. Със сигурност този човек минава за първи път по тези места и няма и най-малка представа колко рисково трасе е Кресненското дефиле", добави футболният съдия.
 
 

* Снимка: LAP.BG