24-годишният Пантелей Николов, който беше застрелян преди дни в САЩ, е бил гребец на кану-каяк в родния си Асеновград. Преди 7 години печели годишна стипендия от спортното министерство.

С парите, които успява да спести, заминава за Чикаго заедно със семейството си, които печелят зелена карта. От 2015 година започва да работи като куриер, кара камион и разнася пратки между щатите. Това разкриха негови познати от България пред "Телеграф". 

Семейството му след няколко години също се прибира в родината, но не и Пантелей, който преценява, че може да работи и да се издържа сам в САЩ.

Пантелей Николов е застрелян в Чикаго, а не е загинал в катастрофа

Първоначално полицията съобщава на близките му в първите дни след инцидента, че той е катастрофирал. Впоследствие обаче се оказа, че е застрелян многократно. Това се потвърждава и от доклад на съдебна медицина в Мериън каунти, щата Индиана. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Полицията в Индианаполис продължава да издирва извършителя. Убийството е станало на около 3200-ния номер на North Capitol Avenue в Индианаполис. Тялото на Николов е открито в събота (26 юни) около 8:30 сутринта от случаен минувач, който е подал сигнал на 911.

Полицията огласи нови страшни детайли за убийството на Пантелей в Чикаго СНИМКИ

Пантелей е карал пикапа си ден по-рано (26 юни) с климатична пратка до Охайо и е трябвало да се прибере вечерта в Чикаго където живее. Вместо това обаче полицията съобщава за смъртта на близките му в събота сутрин. Официално тялото е било разпознато в сряда и тогава властите разпространиха информация за причината за смъртта на момчето.

Близо до тялото му заследващите откриват ремарке модел 2019 Patriot Flatbed trailer. От пикапа на Николов обаче няма и следа. От регистрационния номер на ремаркето полицията се свързва с компанията, за която Пантелей работи, и от там с негови роднини, които живеят в Чикаго. 

Във фаталния ден младежът не е разговарял с никого от близките си. След няколко дни властите намират опожарен и пикапа на Николов - син 2008 Dodge 1500. Камиончето е открито на около 10 км разстояние - на ъгъла на улиците W 73rd и Ditch Rd.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Пантелей Николов.