55-годишен български шофьор на тир предизвика катастрофа в Италия, при която загина известен бизнесмен. Кървавият ад се разиграва на магистралата до Генуа, в северната област Лигурия. "Ла Република" съобщи, че жертвата е 46-годишният Паоло Шерни. Той е видна фигура в международното корабоплаване, син е на бившия президент на футболния клуб Дженоа - Джани Шерни. 

Според пътната полиция Шерни-младши пътувал с автомобила си Ауди S6 по магистралата в участъка между Мазоне и Овада, когато бил премазан от тир, навлязъл в платното му. Колата на Шерни се блъснала в ремаркето на тежкотоварния автомобил, който в това време извършвал забранена маневра. 

Българският камион се намирал на паркинг, но вместо да излезе от изхода му, за да се включи на пътя, той излязъл от входа на паркинга. След това се опитал да завие на 180 градуса, за да поеме правилната посока, но точно в този момент от там минавала колата на Паоло Шерни. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

При удара известният италиански бизнесмен починал на място, а спътникът му бил ранен. 

Българският шофьор на тира не е пострадал. Сънародникът ни се разследва за убийство на пътя.

Паоло Шерни беше известен предприемач в сферата на международния бизнес с яхти, по подобие на баща си Джани Шерни. Загиналият живееше в княжество Монако.

Губернаторът на Лигурия Джовани Тоти изказа съболезнования на бащата на жертвата - Джани Шерни, който за година загуби преждевременно и съпругата, и сина си.