Талантът от боксов клуб "Победа" Бургас Николай Дишков е бил нападнат от група силно превъзбудени и много вероятно дрогирани младежи в Слънчев бряг. Дишков проговорил пред Флагман.бг и пожелал да даде гласност на случая. 

На 24 срещу 25-ти май той е празнувал абитуриентския си бал в курорта. Около 04:30 часа, докато преминава по централната алея, в района на дискотека "Габана", е атакуван от 4-5 момчета, които до този момент са били напълно непознати за него.

"И до момента не мога да си обясня защо ме нападнаха. Атакуваха ме в гръб! Не съм ги провокирал с нищо, нито съм ги виждал преди. Скочиха ми, един от тях ме удари здраво в лицето, а други налагаха по тялото. Паднах на земята, те продължиха да ме ритат.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В един момент видях няколко човека да се намесват и спират мелето. Сред тях имаше и полицейски служител. Айфонът ми беше паднал на земята, а един от тези, които ме нападнаха го прибра. Ясно го видях! Недоумявам само, защо след като полицаят беше на мястото, не им взе данните, след като видя, че аз съм пострадал", разказал Дишков.

19-годишният бургазлия е дисциплиниран спортист. Не употребява алкохол, както и неправомерна сила. Наскоро той стана трети при мъжете, което е показателно, че е подготвен и изключително добър боксьор. Според преподавателите от ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ Дишков не е конфликтен ученик, бил спортна натура, но никога не толерирал подобни сцени. Категоричен бил, че за тях си имало рингове и места, където да се демонстрират силите, коментира от учител от Строителния. 

Само час и половина по-късно в района на хотел "Кубан", когато той вече е с приятели, отново се среща с нападателите си, които също го разпознават. Следва кратка размяна на реплики, а Дишков чува по свой адрес обидни квалификации и реплики, че това, което е преживял пред "Габана" ще му се стори детска приказка.

Тогава напрежението вече ескалира и двете групи заформят здраво меле. Любопитна подробност е, че част от боя е заснет от служебен автомобил, който много прилича на полицейски. Чува се и радиостанция, в която мъж обяснява какво вижда пред себе си и даже обещава на колегите си, че ще им изпрати видео, но никой не се намесва. Все пак не е изключено това да е кола на охранителна фирма. Николай е попаднал случайно на това видео.