Истинска лудница настана в Загреб, като цяла нощ хърватската столица не можа да заспи.

Причината е футболният двубой от Шампионска лига, който противопоставя две от най-знаковите и силни ултрас групировки в Европа. Става въпрос за местния шампион Динамо и полския първенец Легия (Варшава).

Мачът е тази вечер, но няколко хиляди полски фена решиха да пристигнат в Загреб още в понеделник, въпреки изричните молби на полската и хърватската полиция да не го правят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

А присъствието на групи поляци из централните улици на Загреб не остана незабелязано, като с падането на нощта в града плъзнаха хиляди ултраси от крайната групировка на Динамо - Bad Blue Boys. Всички те бяха с еднакви черни горнища, а много от хърватите носеха тояги и бейзболни бухалки и метални тръби в ръцете си.

Те започнаха да атакуват групи фенове на Легия из кафенета и ресторанти, но трябва да се признае, че и поляците се бяха подготвили с камъни, бутилки и палки, като изобщо не им оставаха длъжни.

Също така имаше замеряне с факли, а според властите в Загреб, в побоищата из града са участвали общо около 500 души. След мелетата десетки са ранените, а един от поляците е със счупена бедрена кост. Това принуди местните власти буквално да екстрадират гостуващите фенове, които бяха ескортирани с полиция обратно до границата.